Ajurwedyjski Tonik Trawienny [Przepisy Pełne Prany]
W ajurwedzie ogień trawienny czyli jatharagni uważany jest za niezwykle istotny ponieważ odpowiada za prawidłowe trawienie, które z kolei jest podstawą dobrego zdrowia. Jeśli ogień trawienny jest zbyt słaby, pokarm nie może być dobrze strawiony i z niestrawionych resztek pokarmów powstają toksyny (ama), będące przyczyną różnych chorób i dolegliwości. Ważne jest więc aby zbyt słaby ogień trawienny pobudzić.
AJURWEDYJSKI TONIK POBUDZAJĄCY TRAWIENIE:
½ małego słoiczka wypełnić obranym, drobno posiekanym imbirem, drugą połowę dopełnić sokiem z cytryny i szczyptą soli. Spożywać ½ łyżki przed posiłkiem.
Autorką Anandartykułu jest Ania – z wykształcenia komparatystka i socjolożka, z zawodu – „pani od PR-u” w pewnej instytucji publicznej. Miłośniczka jogi i ajurwedy. Absolwentka pierwszej edycji studiów podyplomowych Ajurweda - holistyczna koncepcja zdrowia.
Ania prowadzi własny fanpage poświęcony ajurwedzie pod nazwą Anayurveda. W przyszłości planuje założenie bloga o tej tematyce. Osoby zainteresowane konsultacją ajurwedyjską mogą skontaktować się z Anią pod adresem: abobela@gmail.com
Dodaj komentarz